Positivus festivālā tiks izspēlēts Latvijā pirmais ekokašings

16. un 17. jūlijā Positivus festivālā tiks izspēlēts Latvijā pirmā ekokaša slēpņu spēle – Positivus Ekokašings. Šo slēpņu spēli speciāli Positivus festivālam ir izstrādājusi biedrība homo ecos:, konsultējoties ar Latvijas geokašinga veterāniem.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Positivus Ekokašings ir slēpņu spēle, kas speciāli izveidota Positivus festivālam. Tās pamatā ir visā pasaulē lielu popularitāti ieguvusī spēle geokašings, kuras galvenā būtība ir ar GPS palīdzību meklēt slēpņus visā pasaulē.

Lai spēlētu klasisko geokašingu, spēlētājam ir jāreģistrējas interneta vietnē www.geocaching.com, tajā var uzzināt slēpņu koordinātas. Ar GPS palīdzību spēlētājam ir jāatrod slēpnis, jāreģistrējas tajā atrodamajā „logbook” jeb speciālā reģistrācijas grāmatā, jāizņem laukā tas, kas slēpnī ir ievietots (piemēram, rotaļu pingvīns), jāieliek kaut kas cits (piemēram, cimds) un par slēpņa atrašanu jāinformē minētās interneta vietnes kopienas biedri .

Slēpņu spēles Positivus Ekokašings iedvesmas avoti ir multikašs un Cash in Trash Out.

Multikašs nozīmē, ka spēlētājam, lai uzzinātu slēpņa koordinātas, ir jāveic virkne uzdevumu. Katrs uzdevums spēlētājam atsedz vienu no koordinātas cipariem.

Cash in Trash Out spēles laikā dalībnieki ne tikai meklē un atrod slēpni, bet arī veic videi draudzīgas darbības.  

Lai spēlētu Positivus Ekokašingu, spēlētājam ir nepieciešamas trīs lietas: reģistrēšanās spēlei www.homoecos.lv, biļete uz Positivus festivālu un GPS. GPS ir pieejams vairākos jaunāko modeļu mobilajos telefonos.

Pēc iereģistrēšanās www.homoecos.lv potenciālajiem spēles dalībniekiem tiks nosūtīta  spēles instrukcija. Festivāla otrajā dienā Positivus Ekokašs tiks publicēts arī www.geocaching.com.

Spēles instrukcijā spēlētājiem būs norādīts, kādas darbības ir jāveic, lai noskaidrotu slēpņa koordinātas. Piemēram, jāatrod noteikti vides objekti un jāsaskaita tie vai jāsalasa noteikts skaits plastmasas trauku un PET pudeļu, jānogādā tās Britu Padomes Trash Art instalāciju organizatoriem un jāuzzina skaitlis no viņiem.

Spēle Positivus Ekokašings norisināsies abas festivāla dienas. Pirmie slēpņa atradēji saņems pārsteiguma balvas no Positivus Ekokašinga draugiem.
 

Reklāma
Reklāma